Norrvedas Corall

född 12 maj 1983
död 27 augusti 2007

e Fonzy u Fia - Camir

Hur Corall kom hit är en lång historia, men det började med att hans mamma Fia rymde från sin hage och kom till våra hästar en vintermorgon. Vi tog in Fia och började ringa runt till alla hästägare för att få reda på vems häst det var. Ingen ville kännas vid henne, men på eftermiddagen lyckades vi via polisen få tag i en förtvivlad hästägare som saknade sin lilla bruna ponny. De kom och hämtade Fia, men efter ett par veckor kom de tillbaka och ville ha stallplats här ute istället för i stan. Fia kom alltså tillbaka hit vid påsk och boade snabbt in sig i stallet. Framåt maj tyckte vi att hon började bli väldigt tjock, och vi började ana att det skulle komma ett föl. En eftermiddag i maj fick hon så Corall, hon var då själv bara 3 år gammal. Året innan hade hon blivit tjuvbetäckt, antingen av en fjording eller en liten svart ponny. När Corall föddes stod det dock klart att det var en fjordingpappa. Corall blev en lagom födelsedagspresent och kommande ridhäst åt Therese.

Eftersom Fia var så ung hade hon lite svårt att ta hand om Corall, men det hjälpte så gärna russet Necka 823 till med. Det är nog därför Corall kan göra "russnurren" med huvudet. Han växte mycket och är idag d-ponny till storleken, alldeles lagom stor att rida på. Han är även mycket körd med både vagn och släde och under ryttare har han alltid älskat att hoppa och rida i skogen. Dressyren däremot har han satt sig emot och inte alls tyckt om.

Vi har haft många duster genom åren, men idag är Corall en glad herre som hänger med på uteritterna. Alldeles lagom hög med sina 142 cm. Han har varit kung i hagen i många år, men tar alltid extra hand om årets föl.

Corall lämnade oss den 27 augusti efter en tids sjukdom med resultatlösa behandlingar. Han vilar nu tillsammans med Ankan och Myran i våran egen lilla minneslund.