Norrvedas Corint

född 8 maj 1993

e Konstantin 341 u Blenda RP 1003 - Oakley David RNF 13

Corint föddes helt kolsvart och alla undrade vad han skulle få för färg som stor, eftersom en svart häst brukar födas grå. Han har dock inte förändrat sig alls i färgen och är idag fortfarande helt svart.

Corint fick börja sin karriär på travbanan som 3-åring och gjorde sju starter med varierande resultat. T ex den gången på Gävle då han sprang halva sista varvet i ytterspår, efter det att de andra två som han låg i klunga med blivit diskade och fått lämna banan.
Som 4-åring hade Corint vuxit lite för mycket och klarade inte b-ponnygränsen längre, varför han fick lämna travet bakom sig. Nu påbörjades istället omskolning till "vanlig" körning. På sommaren blev han dock sjuk i borrelia, och jag är idag väldigt glad att han klarade den sommaren, vilket jag tvivlade på ganska länge. Framåt hösten började han komma tillbaka till arbetet igen, lagom när säsongen var över. Som 5-åring debuterade han i alla fall i lagseriekörningen med både dressyr, maraton och precision som delmoment. Efter det har han sedan gått ett par tävlingar varje säsong, och 2002 fick vi chansen att vara med i Riksfinalen i lagserien. Det blev en härlig och lärorik upplevelse, även om Corint var väldigt ledsen över att behöva vara ensam hemifrån i tre dagar. Ändå gjorde Corint sin bästa fullständiga tävling hittills, med bl a en nolla i precisionen, trots hällande ösregn.
Deltog tillsammans med Corect i Riksfinalen 2007, individuell placering i precisionen samt total seger med laget!

DM brons i körning ponny i Stockholmsdistriktet 2008
Individuell placering i dressyr och maraton 2009
Individuell seger i dressyr och precision 2009

Att Corint inte är någon ensamhäst fick vi lära oss redan på travet, så nu tävlas han framför parvagnen tillsammans med Corect, vilket han älskar.

Silverbelönad på utställning.
Travrekord 2.59,7

       

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

   

Foto: Anders Larsson