Norrveda Gård och ponnystuteriet

Norrveda är en by som ligger på ön Vätö, nordost om Norrtälje. Vi som finns på gården är:

Pappa Arne Jansson - bondgrabben som kom tillbaka med familjen till föräldragården. Allt i allo, fixar allt. Vår egen GPS. Ställer alltid upp för oss och hästarna. 

Mamma Yvonne Jansson - fastnade för livet på landet redan i unga år. Håller ställningen på hemmaplan och fixar markservicen. Vad vore livet utan mamma!

Mellansyrran Helena Jansson - förskolelärare och hovslagare. Bor i Norrtälje men tillbringar stor del i stallet. Liksom Therese utbildad ungdomsledare, id-kontrollant och chipmärkare samt mätman. Innehar även certifiering som id-kontrollant för STC. Domare på exteriörbedömning för gotlandsruss.
Sekreterare i Mälar-russ, ordförande i Roslagens Ponnyavelsförening och numera även med i Svenska Russavelsföreningens styrelse.
Groomar åt Therese i körning samt sköter all hovvård på hemmaplan.

Lillsyrran Therese Blomgren - jobbar med IT som kontrast till resten av hästlivet. Utbildad ungdomsledare inom Ridsportförbundet, id-kontrollant och chipmärkare samt mätman för ponny. Certifierad id-kontrollant för STC. Ordförande i Vätö Ridklubb. 
Bor med Cippe, Lucas och Hanna i stora huset på gården med utsikt över hästhagarna. Tävlar i parkörning och är nationell banbyggare i sportkörning.

Christer Blomgren - bondgrabben och IT-teknikern som kom från Riala. Försöker höja tekniken på fruns tävlingsvagn men vågar aldrig hoppa på som groom. Snickarkunnig och chef över gårdens byggen. 

Lucas Blomgren – gårdens lillbonde. Stormtrivs när han får vara ute, och jobbar helst med morfar. Sladdar gärna ridbanan med sin 4-hjuling.

Hanna Blomgren - Tess & Cippes minsta charmtroll, född april -10. Har tagit flera hästar som sina egna i stallet, med Kaxa, Kanon och Gruva som största favoriter.

Dessutom bor förutom hästarna även katterna Bandit, Tjorven, Stina och Kitty på gården.

Efter farfars arbetshästar dröjde det många år innan det åter kom en häst till gården, men i augusti 1981 kom den första ridhästen, som snart fick sällskap av vår alldeles egna, första häst Jesper. Våra föräldrar insåg snart att tre tjejer inte kunde dela på en häst, så sommaren 1982 kom både Necka 823 och Blenda RP1003.

1990 betäcktes Blenda med russhingsten Konstantin 341 och fick hingstfölet Cornett och därmed var vårt russintresse väckt. På hösten 1992 köptes det första russfölet, Solos Merry 3534. 1996 registrerade vi stuterinamnet och Norrveda Ponnystuteri var fött. Idag finns drygt 20 hästar i stallet.

Som sig bör av riktigt hästintresserade så har vi även andra uppgifter som kretsar kring hästar. Både Helena och Therese är ID-kontrollanter, chipmärkare samt mätmän samt att Therese även syr ny utrustning samt lagar det som går sönder. Vill du ha hjälp med något av detta, ring oss på 0708-66 78 24 eller 0709-71 68 60 eller skicka ett mail till helena@norrveda.se eller tess@norrveda.se.